Cloud winnaar?

Om kort door de bocht te gaan staat de Cloud voor het plaatsen van data op het web en niet meer op de pc. Zowel publieke als private cloudprojecten winnen al jaren aan belang voor het opslaan en beschermen van de eigen data van bedrijven en personen. Amazon met zijn AWS en Microsoft met Azure zijn de twee grootste spelers. Daarnaast zijn er nog bedrijven die potentiële winnaars kunnen worden van de cloudrace. Eén hiervan is NetApp.

Softwarebedrijven zoals NetApp spelen net zoals de grote bedrijven in op de groeiende data en de uit hun voegen barstende private cloudoplossingen die niet genoeg ruimte meer bieden. Voor bedrijven zoals Amazon, Microsoft en Alibaba zijn hun cloudoplossingen hét groeisegment van hun bedrijf. De aankondiging van Amazon om een service te creëren die de publieke en private netwerken wil verbinden tot een zogenaamd hybride netwerk deed de aandelen van NetApp spontaan stijgen. Het Ontap software platform van NetApp wordt zowel voor publieke als private cloudoplossingen gebruikt. Analisten van Stiffel zijn dan ook zeer enthousiast voor de aandelen van NetApp en kleven een koersdoel van 91 dollar op de aandelen. De aandelen noteren momenteel rond 64 dollar, ruim onder de topkoers van 88 dollar eerder dit jaar. Dat impliceert een opwaarts potentieel van meer dan 40 procent. De gemiddelde analist verwacht een winst van 3,98 dollar per aandeel dit fiscaal jaar dat eindigt in april. Voor het gebroken boekjaar 2019-2020 wordt een winst van 4,52 dollar per aandeel verwacht en binnen twee jaar zou de eps moeten opgelopen zijn tot 5,12 dollar. Met een pe voor dit fiscaal jaar van 16 en een verwachte winst die 10 tot 15 procent per jaar zal groeien staat de koers van NetApp op een aantrekkelijk niveau.

Be the first to comment on "Cloud winnaar?"

Geef een reactie