Technische analyse GE

De aandelen van General Electric stegen op donderdag meer dan 7 procent op nieuws van een herstructurering van hun digitale divisie in een zelfstandige IoT of Internet of Things divisie. Er beweegt al een tijdje wat bij GE, maar voorlopig is dit een druppel op een hete plaat. De aandelen daalden dit jaar al meer dan 60 procent en noteren dicht bij hun laagste punt in jaren na een al even desastreus 2017. Het is een zeer pijnlijk verhaal voor beleggers en analisten die vorig jaar hogere koersen tot 20 dollar voorspelden. GE noteert nu iets boven de 7 dollar na de stijging van donderdag.

Technisch gezien lijkt er licht aan het einde van de tunnel te komen. Het aandeel noteert akelig dichtbij zijn laagste punt van de afgelopen tien jaar gevormd bij de financiële crash in 2009. Wanneer de laatste believers het zullen gaan opgeven kan die lage waarde zoals in 2009 een sterke steun blijken. Van dat laagste punt van 5,73 dollar in maart 2009 steeg de koers van het conglomeraat op twee jaar tijd met 400 procent om uiteindelijk te toppen in 2016 om 33 dollar.

De koers zit al 18 maanden op een oververkocht niveau. Technische signalen van Fibonacci tot Elliot Wave tonen aan dat het einde van de miserie dichtbij is. Een testen van de 5,73 dollar bodem van 2009 kan een nieuwe impuls voor het aandeel geven zoals in 2009 toen de koers van het aandeel op slechts 13 maanden steeg tot net onder de 20 dollar. De kans op grote winsten in 2019 en 2020 zijn meer dan plausibel wanneer een dubbele bodem gevormd zal worden. Fundamenteel is er al een tijdje beterschap, maar de koers moet nog een keer opnieuw verder omlaag om het technisch plaatje te laten kloppen. Het is tijd om je limietorders te plaatsen tussen 5,7 en 6 dollar.


Be the first to comment on "Technische analyse GE"

Geef een reactie