Ocular Therapeutix

Ocular Therapeutix is een Amerikaans biotechbedrijf dat zich toelegt op medicatie voor oogziekten. Het aandeel noteert op de Nasdaq onder de ticker OCUL. Beurshuis HC Wainwright heeft een koersdoel van 12 dollar op de aandelen gekleefd. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de huidige koers. De gemiddelde analist van Tipranks heeft een nog hoger koersdoel van $ 13,82. Beurshuis Cantor Fitzgarold heeft zelfs $ 24 als koersdoel voor het bedrijf meegegeven. Dat is een verviervoudiging ten opzichte van de huidige niveau’s.

De analisten zijn positief door de pijplijn van verschillende nieuwe medicijnen van het bedrijf. Eén ervan is Dextenza waarvan verwacht wordt dat het nog dit jaar goedgekeurd zal worden door de FDA. De kans is groot dat het bovendien in het terugbetalingsplan zal terechtkomen van de ziekteverzekering waardoor het veel meer kan gaan opbrengen. 

Zoals zovele biotechbedrijven reageert ook de koers van Ocular Therapeutix heel sterk op zowel positieve als negatieve berichten. De koersgrafiek laat de laatste jaren dan ook een zeer volatiel beeld zien. Begin 2015 steeg het aandeel nog razendsnel van 15 tot 40 dollar. De laatste 1,5 jaar noteert het aandeel in een trendkanaal tussen de 4 en de 8 dollar. De slotkoers van afgelopen donderdag bedroeg $ 5,64. OCUL is zeker geen ‘goede huisvaderaandeel’, maar de producten in de pijplijn zijn wel zeer belovend. De vraag is alleen of ze de hoge koersdoelen van de verschillende analisten rechtvaardigen? 

Be the first to comment on "Ocular Therapeutix"

Geef een reactie