Whirlpool Corp.

Vaak is het dat de winnaars voor een nieuw beursjaar te vinden zijn in de lijst van verliezers van het afgelopen jaar. Voor Whirlpool was 2018 niet het beste jaar. Als producent van huishoudtoestellen had het bedrijf het afgelopen jaar sterk te lijden onder de handelsoorlog tussen de VS en China. In het derde kwartaal – waar de resultaten beter waren dan verwacht – meldde het management dat het voor 300 miljoen dollar extra kosten voorziet door het aanhoudende handelsconflict. Om deze kosten te kunnen recupereren neemt het bedrijf maatregelen waaronder een prijsverhoging van zijn producten. Met een onduidelijke uitkomst van de handelsoorlog bljft de druk op het aandeel groot. Het grootste leed is echter geleden. De koers staat dichtbij het laagste niveau van de afgelopen vijf jaar en biedt ondertussen een aantrekkelijk dividend-rendement van meer dan 4 procent. De gemiddelde analist verwacht bovendien een winst van iets meer dan $16 per aandeel voor 2019. Dat betekent dat het aandeel noteert aan een zeer lage forward pe van 7. De kans op een stijging van de koers lijkt dan ook veel groter dan een verdere daling. 

Be the first to comment on "Whirlpool Corp."

Geef een reactie