Goedkoop postaandeel

Als we het over een aandeel hebben in de postsector en dan nog eens gaan vertellen dat het goedkoop gewaardeerd staat, komt het haar rechtop te staan bij alle beleggers in Bpost of zij die Bpost volgen. Het ene aandeel is het andere natuurlijk niet. Het Amerikaanse Stamps.com is een bedrijf dat zich bezighoudt met ‘the provision of Internet-based mailing and shipping solutions. It enables small businesses, enterprises, and online retailers to print U.S. Postal Service-approved postage’. Het verkoopt met andere woorden online postzegels die afgedrukt kunnen worden. Bovendien brengt het bedrijven en particulieren in contact met de goedkoopste oplossingen voor het verzenden van brieven en pakjes en biedt het aangetekende verzendingen aan voor mailverkeer. 

De aandelen van stamps.com daalden vorige maand sterk na de publicatie van de 3e kwartaalcijfers en noteren niet ver van de laagste koers van de afgelopen 52 weken. Het bedrijf zag zijn winst sterk dalen, maar zag de omzet daarentegen sterk stijgen met maar liefst 25 procent. De operationele winst steeg met meer dan 30 procent! Beleggers verkeken zich op de cijfers van de winst per aandeel die een vertekend beeld gaven door een negatief belastingeffect in vergelijking met een terugbetaling vorig jaar. 

Het aandeel noteert goedkoop met zijn pe van 18 wetende dat de gemiddelde analist een winstgroei verwacht van 18 procent per jaar gedurende de volgende vijf jaar. De koers van het aandeel noteert aan 161 dollar terwijl verschillende analisten veel hogere koersdoelen geven. Beurshuis Roth Capital bijvoorbeeld kleeft een koers van 260 dollar op de aandelen terwijl  Maxim Group zelfs de aandelen 320 dollar waardeert! Dat is een koerspotentieel van maar liefts 99% ten opzichte van de huidige koers.

Be the first to comment on "Goedkoop postaandeel"

Geef een reactie