Laaggeprijsd aandelen < $10

In moeilijke beurstijden zoals vandaag is een gezegde van Warren Buffet meer dan ooit van toepassing: ‘the price is what you pay, the value is what you get’. In tijden zoals nu komen niet alle prijzen van aandelen overeen met de waarde die ze hebben. Vaak is er een reden dat de prijs daalt. Die reden kan technisch zijn, economisch of geopolitiek geïnspireerd, maat de feitelijke waarde van een bedrijf komt op termijn steeds naar boven. Op sommige momenten zijn er koopjes te doen. Aandelen onder 10 dollar zijn aantrekkelijk voor beleggers omdat ze laag geprijsd zijn. Binnen deze laaggeprijsde aandelen is het zoeken naar waardeaandelen die op termijn een mooie meerwaarde kunnen genereren, want niet elk laaggeprijsd aandeel is een waardeaandeel. Ook aandelen onder de $10 kunnen hooggewaardeerd staan.

Barclays is zo een aandeel dat laaggeprijsd staat – het noteert aan $7,39 dichtbij het laagste punt van de afgelopen 52 weken – en veel potentiële waarde bezit. De afstraffing op de beurs vandaag betekent een interessant instapmoment voor hoger rendement in de toekomst. Het aandeel noteert aan een verwachte pe voor volgend jaar van minder dan 7 en een PEG ratio ofwel de winst ten opzichte van de verwachte groei van 0,35 (bron: Zachs.com). Dat is een uiterst lage notering en maakt van Barclays een koopje.

De daling van de aandelenkoers dit jaar wordt voor het grootste deel veroorzaakt door de onzekerheid rond Brexit. Barclays investeert in nieuwe financiële internetdiensten en weet zich sterk te profileren bij buitenlandse beleggers met grote beurzen. Het afgelopen kwartaal verdiende Barclays dubbel zoveel als analisten hadden verwacht. Momenteel wordt Barclays laag gewaardeerd en wordt er geen rekening gehouden met de stijgende winstverwachtingen in de toekomst. Wanneer dat wel gebeurt, kan het snel gaan met de aandelenkoers. De vraag is natuurlijk wanneer de kudde van beleggers dat gaat zien.

Be the first to comment on "Laaggeprijsd aandelen < $10"

Geef een reactie