Beleggen in Fortnite

Fortnite is uitgegroeid tot één van de meest populaire online games ter wereld met meer dan 200 miljoen unieke gebruikers. Het bedrijf werd in juli 2017 op de markt gebracht door Epic Games en heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. In 2018 verdiende Epic Games niet minder dan 3 miljard dollar aan het online spel. Jammer genoeg is Epic Games een privaat bedrijf waar beleggers niet rechtstreeks in kunnen investeren. Toch zijn er manieren om op de beurs van de Fortnite mania te kunnen profiteren.

De meest directe manier om te investeren in Fortnite is via de grote Chinese game-ontwikkelaar Tencent Holdings. Deze multinational heeft een belang van 40 procent in Epic Games. Je kan ook beleggen in Funko Inc, een speelgoedfabrikant dat rechtstreeks profiteert van de Fortnite hype. Het aandeel Funko verdubbelde in 2018 bijna in waarde mede nadat het een samenwerkingsverband aankondigde met Epic Games voor het maken van poppetjes van de Fortnite figuren. Ondertussen noteert het meer dan 50 procent onder zijn hoogste koers van 31 dollar.

Onrechtstreekse winnaars zijn Turtle Beach Corp, NVIDIA Corporation en Activision Blizzard. Eerstgenoemde maakt hoofdtelefoons specifiek voor de gamesector en kende een onvoorstelbaar sterk beursjaar vorig jaar met een koersexplosie van bijna 700 procent. Toch noteert het aandeel aan de helft van zijn hoogste koers met een trailing pe van minder dan 10. NVIDIA maakt dan weer grafische kaarten die gebruikt worden in PC’s. Het heeft de laatste jaren sterk geprofiteerd van de gamesector, maar nam vorig jaar een pauze. Ook de koers van dit aandeel daalde met meer dan 50 procent en noteert aan een pe van slechts 18 Nu games meer en meer vragen van een PC zal NVIDIA blijvend profiteren van de groeiende vraag naar PC’s voor gamers. Activision Blizzard ontwikkelt dan weer zelf games zoals Call of Duty. De trend die Fortnite inzette, wordt opgepikt door het bedrijf en Activision Blizzard zal met verschillende van zijn games eenzelfde manier vinden van winstgeneratie door in te zetten niet louter op de verkoop van een spel, maar op de potentie van het spel zelf.

De aandelen van al deze gamebedrijven noteren heel sterk onder hun hoogste koers van de afgelopen 52 weken en bieden een mooi instapmoment.

Be the first to comment on "Beleggen in Fortnite"

Geef een reactie