Axos Financial

Financiële aandelen hebben een moeilijk laatste kwartaal achter de rug in 2018. Waar bij de start van 2018 lovend over financiële waarden werd gesproken door menig analist, zorgde een toenemende recessievrees voor een ware afstraffing van de bankwaarden. Binnen de sector zijn er nu mooie koopjes te doen. Sommige aandelen zoals Axos Financial worden gewaardeerd aan een pe van minder dan 11 voor de winst van de afgelopen twaalf maanden terwijl het bedrijf veel groei verwacht in de nabije toekomst.

Axos Financial bestaat nog maar sinds 1999 en is beursgenoteerd sinds 2005. Het bedrijf profileerde zich eerst als internetbank, maar biedt nu naast leningen ook het breed gamma aan bankactiviteiten aan zoals elke andere grote bank. De bank stond vroeger bekend onder de naam ‘Bank of Internet Holding’. Het bedrijf veranderde zijn naam in Axos Financial om aan te tonen dat het meer is dan een gewone internetbank. De bank groeit als kool en is zeer winstgevend. Stijgende rentes dragen bij tot de stevige winsten. En hoewel de banksector een cyclische sector is, wordt verwacht dat Axos Financial verder kan blijven doorgroeien aan een hoog tempo. Het is met een marktkapitalisatie van slechts 1,6 miljard dollar een heel kleine speler, maar de groeivooruitzichten zijn ook des te groter nu de bank zich meer en meer differentieert. Hypotheekleningen bedragen nu minder dan 50 procent van alle uitstaande leningen. Axos Financial’s aandelenkoers heeft sterk te lijden gehad onder de druk die er op bankaandelen stond de afgelopen maanden. Het aandeel daalde van een topkoers van 44 dollar in juni naar 25 dollar nu. Een ideaal instapmoment voor een groeiaandeel.

Be the first to comment on "Axos Financial"

Geef een reactie