Oververkocht aandeel

FILE - In this July 8, 2016, file photo, a pharmacist holds a package of EpiPens epinephrine auto-injector, a Mylan product, in Sacramento, Calif. Mylan said it will make available a generic version of its EpiPen, as criticism mounts over the price of its injectable medicine. (AP Photo/Rich Pedroncelli, File)

De emoties van beleggers reageren vaak overdreven op gebeurtenissen op de beurs. Dit kan zowel positief als negatief uitwerken voor de beurs in zijn geheel of voor een aandeel in het bijzonder. Wanneer een aandeel veel van zijn beurswaarde verliest, is daar vaak een specifieke reden voor. Een grote daling van een aandeel is vaak een emotionele reactie waardoor een aandeel meer gedaald is dan het verdient en waardoor het beduidend onder zijn fundamentele waarde noteert. Technisch gezien kunnen deze aandelen op een bepaald moment gedurende een bepaalde tijd sterk opvoeren wanneer ze een periode ‘oversold’ waren.

Analisten van de Amerikaanse zakenbank Wells Fargo zien in Mylan NV een aandeel dat aan de criteria van oververkocht of oversold voldoet. Het aandeel noteert aan minder dan 6 keer de verwachte winst van de aankomende vier kwartalen terwijl analisten een winstgroei voorspellen van 10 procent. Natuurlijk is er een reden dat de aandelen zo laag geprijsd zijn. Niet alleen de daling van de brede markt, maar ook een aankomende generische variant van Mylan’s sterproduct EpiPen zorgden voor druk op de koers van het aandeel. Al deze negatieve factoren zijn momenteel in de prijs ingecalculeerd nu het aandeel dichtbij zijn laagste koers van de afgelopen 52 weken noteert. Instappen lijkt dan ook een veel kleiner risico dan in de loop van vorig jaar toen de koersen boven de 45 dollar noteerden in vergelijking met de 30 dollar nu. Een short squeeze wanneer de resultaten beter meevallen dan verwacht kan verwacht worden

Be the first to comment on "Oververkocht aandeel"

Geef een reactie