Bristol-Myers Squibb

De Amerikaanse farmagigant Bristol-Myers Squibb kwam recent in het nieuws door zijn overnamebod op het biotechbedrijf Celgene voor 74 miljard dollar. Grote farmaspelers azen op de toekomstige medicijnen van biotechbedrijven om zo hun oudere medicijnen waarvan de patenten dreigen te vervallen te kunnen vervangen. Bristol-Myers Squibb zag sinds oktober zijn aandelenkoers met een kwart dalen Het aandeel noteert ondertussen dan ook aan een aantrekkelijke koers. De verwachte pe waarde bedraagt slechts 11 en het biedt een mooi dividendrendement 3,4 procent.

Het binnenhalen van nieuwe medicijnen door de overname van Celgene zal sterk bijdragen aan omzet en winst van het bedrijf. Revlimid is één van de bestverkopende medicijnen wereldwijd en o.a. ook Abraxane en een aantal andere medicijnen van Celgene verkopen zeer goed. Toch aast Bristol-Myers Squibb vooral op de pijplijn van nieuwe medicijnen waarvan er een zestal de potentie hebben om blockbusters te worden ofwel medicijnen die een omzet genereren van minstens een miljard dollar op jaarbasis.

Je zou haast denken dat Bristol-Myers Squibb zelf geen medicijnen meer op de markt brengt, maar het tegendeel is waar. Het bedrijf zal de komende jaren zijn winst verder zien oplopen door de sterke prestaties van o.a. het kankermedicijn Opdivo en bloedverdunner Equilis. Er wordt verwacht dat beide medicijnen binnen vijf jaar in de top vijf zullen staan van bestverkopende medicijnen wereldwijd. De afstraffing van het aandeel lijkt dan ook overdreven, maar daar kan je als belegger dan weer optimaal van profiteren.

Be the first to comment on "Bristol-Myers Squibb"

Geef een reactie