Tijd voor een Corona

Aandelen van Constellation Brands, dat onder andere Corona Beer in zijn portefeuille van alcoholische dranken heeft, verloor de afgelopen twaalf maanden 30 procent van zijn waarde. Deze koersdaling lijkt fel overdreven en het aandeel is een koopje geworden om verschillende redenen ondanks een verlaagde winstverwachting dat het management vorige week woensdag liet noteren.

Met een pe van 10 voor de afgelopen twaalf maanden is het risico op een verdere koersdaling veel minder groot dan de potentiële winst. Het management heeft in het verleden bewezen dat het de juiste beslissingen kan nemen en het kijkt vooruit zoals dat verwacht mag worden van een goede bedrijfsleiding. De investering van 4 miljard dollar vorig jaar in cannabisteler Canopy Growth is daar een uitstekend voorbeeld van. Als eerste grote akcoholproducent zag het de potentie van de cannabissector. Pas later, aan veel hogere waarderingen, namen ook de andere grote alcoholbedrijven een belang in cannabisbedrijven.

Dat het aandeel veel toekomst heeft zeker nu het zo laag gewaardeerd staat bewijst de investering van de CEO van het bedrijf met zijn broer. Samen kochten ze 1,1 miljoen aandelen op voor een waarde van 150 miljoen dollar. Zouden ze dat risico nemen als ze de waarde er niet van in zouden zien? Ook zij willen hun investering natuurlijk zien renderen en ze zitten aan de bron om te weten welk potentieel het bedrijf bezit. Aankopen voor de middellange termijn kan een investering blijken te worden met een mooi rendement.

Be the first to comment on "Tijd voor een Corona"

Geef een reactie