China Green Agriculture

Close up Male hand giving plant fertilizer to young tree

Durf jij een gokje wagen op een positieve uitkomst van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China? Het lijkt er op dat China aanstuurt op een akkoord door hun aanbod om voor 1000 miljard dollar extra Amerikaanse goederen te willen kopen om het handelsoverschot van de VS met China te verkleinen. Niet dat dit heel de vete ineens oplost, maar het is een stap in de goede richting Een oplossing zal ook een duw in de rug zijn van verschillende aandelen die het afgelopen jaar te leiden hadden onder de handelsoorlog. Veel bedrijven – en niet alleen Chinese – zagen hun aandelenkoers kelderen door de druk die de handelsoorlog zet op hun omzet- en winstcijfers.

China Green Agriculture is een speculatieve belegging waard. Het bedrijf maakt milieuvriendelijke kunstmeststof in 27 Chinese provincies en brengt 119 verschillende meststofproducten op de markt. Het spreekt voor zich dat de tarieven die de VS invoerde op Chinese landbouwproducten een grote impact hebben gehad op het bedrijf en zijn beurskoers. Je zal maar in het aandeel belegd hebben voor de lange termijn. Dan ben je al een tijdje de pineut. Het aandeel noteert aan een koers van $0,55. Dat is een peulschil vergeleken met de koers van 15 dollar van 2010. Het aandeel lijkt rond de halve dollar een bodem gevonden te hebben en kan wel eens sterk gaan opvoeren bij een akkoord tussen de VS en China. Zo slecht staat het bedrijf er immers niet voor: het heeft slechts 7,2 miljoen dollar schulden tegenover een cashpositie van 153 miljoen dollar. Ondanks een dalende omzet is het bedrijf nog steeds cashflow positief. Met Chinese bedrijven weet je nooit en ik zou mijn hele hebben en houden er niet op durven verwedden, maar wil je een risico nemen dan is een belegging in China Green Agriculture een gokje waard.

Be the first to comment on "China Green Agriculture"

Geef een reactie