Is AMD koopwaardig?

AMD is de tegenhanger van het welbekende Intel. Advanced Micro Devices maakt chips of halfgeleiders voor toepassingen in verschillende sectoren. Vorig jaar steeg de aandelenkoers van AMD tussen april en oktober van $9,04 naar iets meer dan $34. Nadien corrigeerde de koers met meer dan 45 procent tot iets boven de $18. De overdreven opmars van het aandeel werd gevolgd door paniekverkopen en het aandeel belandde in een oververkochte positie. Er zijn verschillende redenen om te geloven dat AMD opnieuw de weg omhoog kan vinden na een sterk 2018 ondanks de bijna koershalvering op het einde van het jaar. Het aandeel steeg in 2018 met 69 procent.

Eén van de redenen om te geloven in het bedrijf zijn de nieuwe chips die het dit jaar op de markt brengt. Verwacht wordt dat de nieuwe chips zowel in de PC-markt als in de server- en de grafische markt marktaandeel zullen afsnoepen van de concurrentie.

De CEO van AMD verwacht dat er een grote behoefte zal blijven de volgende jaren voor chips voor zowel datagebruik als in toestellen. Zij ziet de toekomst de volgende drie tot vijf jaar zeer rooskleurig in. Voor 2019 verwachten analisten een winststijging van maar liefst 50 procent.

Ook het technisch plaatje van de koers ziet er veelbelovend uit. Het aandeel noteert boven de 50 daagse moving average en het aandeel heeft meer volume op positieve dagen dan op negatieve dagen. Bovendien presteert het beter dan zijn concurrenten. Intel zag zijn koers met 2 procent dalen in 2018 en NVIDIA verloor zelfs 40 procent. Een juiste keuze maken op de beurs is meestal kiezen voor de winnaars. AMD was vorig jaar een duidelijke winnaar en het ziet er niet naar uit dat het deze trend in 2929 zal breken.

Be the first to comment on "Is AMD koopwaardig?"

Geef een reactie