Verschuiving van Bitcoin naar goud

De CEO van Van Eyck Associates, één van de grootste aanbieders van ETF producten of Exchange Traded Funds ziet de appetijt voor Bitcoin verder afnemen in 2019 ten voordele van trackers in goud. Aan het Amerikaanse zakenkanaal CNBC verklaarde hij dat hij in 2017 beleggingen in goud zag verschuiven naar Bitcoin en hij verwacht dat de omgekeerde beweging zich zal voordien in 2019 nu Bitcoin er niet in lijkt te slagen om boven de 4000 dollar te noteren. Opvallend is dat een bevraging door Van Eyck aan 4000 Bitcoin investeerders wat hun favoriete belegging voor 2019 is goud blijkt te zijn!

Beleggers beginnen meer en meer in te zien dat goud waarde heeft en dat de waarde van Bitcoin moeilijk te bepalen is. De bekendste goudtracker is de GDX Gold Miners ETF van Van Eyck die het de laatste maanden zeer goed doet. De opwaartse beweging startte bij de sterke koersafstraffing van aandelen in de periode van oktober tot kerstmis. De meeste momenten dat de S&P 500 daalde afgelopen kwartaal steeg GDX wat maakt dat het een interessante investering is wanneer je verwacht dat de koersen van de Amerikaanse markt zullen dalen door de vertragende groei. In het vierde kwartaal steeg GDX met 14 procent, zijn beste prestatie sinds 2016. Tot nu toe trippelt de trackee ter plaatse nu er weer enigzins momentum zit in aandelen. Eens de grootste rek er uit is en de Amerikaanse economie zal beginnen sputteren zie je nu reeds waar de winst te rapen zal vallen. Dat zal eerder bij goud zijn dan bij Bitcoin.

Be the first to comment on "Verschuiving van Bitcoin naar goud"

Geef een reactie