Chinese aandelen te koop

Is het tijd om te investeren in Chinese aandelen? De beursgeschiedenis van de afgelopen vijftien jaar zegt alvast van wel. Elke keer dat de Chinese aandelen zo laag waarderen als nu stijgt de beurs zeer sterk de daaropvolgende periode.

De Duitse vermogensbeheerder en verzekeraar Allianz AG ziet een grote opportuniteit in de Chinese klasse A-aandelen door enerzijds de lage waardering en anderzijds doordat de Chinese overheid de beperkingen voor buitenlandse investeerders aan het terugdraaien is. Na een verlies van 25 procent van zijn waarde in 2018 staat de beurs van Shanghai op een zeer laag niveau waarna historisch gezien een sterke beursstijging volgt. Bij de start van het jaar stond de prijs ten opzichte van de boekwaarde voor de MSCI China class A index op een niveau van 1,54. Dat is dichtbij het laagste niveau van 1,47 in 2014. Elke keer dat de boekwaarde van de MSCI Chinese class A ibdex onder de 1,6 noteerde, steeg de Chinese markt gemiddeld met 55 procent het jaar nadien.

Ondertussen blijft de Chinese overheid koersen ondersteunen met maatregelen om de economie nieuw leven in te blazen door onder andere de belastingen te verlagen en de quota voor buitenlandse beleggers te verhogen.

Buitenlandse investeringen in Chinese aandelen worden steeds groter doordat de Chinese overheid de beurs van Hong Kong verbindt met de beurzen op het Chinese vaste land. Als de geschiedenis zich herhaalt dan belooft het een mooi jaar te zullen gaan worden voor wie belegt in Chinese aandelen.

Be the first to comment on "Chinese aandelen te koop"

Geef een reactie