Investeren in Fintech

Fintech is de afkorting van Financial Technology en omvat alles wat de financiële wereld en technologie met mekaar verbindt: van online beleggen en bankieren over cloudoplossingen en blockchain technologie tot artificiële intelligentie. Er zijn verschillende bedrijven die op de beurs noteren en zich roeren in de Fintech materie. Eén van die bedrijven is het Amerikaanse LendingTree dat op de Amerikaanse Nasdaq noteert onder de ticker Tree.

LendingTree is een online marktplaats voor leningen aan consumenten waar het bedrijf studentenleningen, autoleningen, hypotheken, leningen voor kleine zaken, … aanbiedt. Het bedrijf werd in 2008 opgericht. LendingTree is de afgelopen jaren sterk gegroeid door een agressieve overnamepolitiek. De voorbije drie jaar heeft het bedrijf voor bijna 700 miljoen dollar aan bedrijven in de Fintechsector opgekocht. Niet alleen kocht het zo nieuwe technologieën, maar het bedrijf wist zich op die manier ook meer te differentiëren van een bijna pure hypotheekverschaffer naar een aanbieder van meer verschillende soorten leningen. De hypotheken bedragen nu slechts 20 procent van het totaal aantal verstrekte leningen.

LendingTree blijf groeien. Voor 2019 verwacht het een omzetgroei van circa 30 procent tot 1 miljard dollar. Dat gaat gepaard met een prijskaartje voor het aandeel. Tree noteert aan een pe van 48 voor de winst van de afgelopen twaalf maanden. Dat biedt geen ruimte voor tegenslag, maar zolang het bedrijf blijft bevestigen kan de koers verder omhoog. De banksector zit namelijk in een transitie van traditioneel bankieren naar internet-bankieren en de opkomende millenium generatie versnelt dit proces alleen maar. Het brede aanbod van LendingTree door de goed uitgekozen overnames van de afgelopen jaren biedt het bedrijf veel mogelijkheden om van deze seculaire groeimarkt die Fintech is te profiteren.

Be the first to comment on "Investeren in Fintech"

Geef een reactie