Is Twitter een waardeaandeel?

Wanneer we spreken over waarde-aandelen of in het Engels value stocks dan spreken we over aandelen die ondergewaardeerd zijn en een mooi dividend geven hoger dan gemiddeld. De aandelen noteren aan een (te) lage pe omdat het brede publiek te pessimistisch is of omdat ze een bepaald aandeel volledig links laten liggen. Een waardeaandeel is in wezen een aandeel dat meer waarde heeft dan de prijs die er voor betaald wordt. Twitter geeft geen dividend en noteert aan een pe hoger dan het gemiddelde s&p 500 aandeel. Je zou zeggen dat Twitter geen waardeaandeel is, maar niets is minder waar.

Veel beleggers vergelijken Twitter met Facebook wat niet hoort. Het bedrijf en zijn CEO zijn er zich van bewust dat ze nooit de gebruikersaantallen zullen evenaren als die van facebook en snoeiden sterk in hun personeelsbestand om zich zo met de realiteit te verzoenen. Toch steeg het aantal gebruikers die geld uitgeven op Twitter met 9 procent en zag het bedrijf zijn winst met 73 procent stijgen. De Greef cash flow bedroeg meer dan 850 miljoen dollar de afgelopen twaalf maanden. Twitter noteert aan een pe van 20. Dat kan hoger zijn dan een traditioneel waardeaandeel, maar de groei is ook navenant. De free cash flow groeide afgelopen jaar aan een 55 procent ondanks een stijging van de kapitaaluitgaven met meer dan 70 procent. Dat zijn fenomenale groeicijfers.

Twitter zal dan op dit moment door de beleggers niet gezien worden als een waardeaandeel, maar het is wel een groeibedrijf aan een zeer aantrekkelijke prijs. En was dat niet juist de definitie van een waardeaandeel: een aandeel waar de waarde groter is dan de prijs die ervoor betaald wordt?

Misschien zal Twitter wel nooit gezien worden aanzien als een waardeaandeel, maar je krijgt wel een groeiaandeel aan een aantrekkelijke prijs. En was een waardeaandeel niet een aandeel dat meer waarde heeft dan de prijs die er voor betaald wordt?

Be the first to comment on "Is Twitter een waardeaandeel?"

Geef een reactie