Beurs stijgt verder tot 2021

Althans dat is de mening van analisten van de Amerikaanse zakenbank JP Morgan. En die winsten zullen niet klein zijn. Volgens JP Morgan vertoont de beurs vandaag veel gelijkenissen met de tussentijdse correctie van de Amerikaanse beurzen in 2015-2016 toen de beurskoersen terugviel en met 20 procent om de volgende twee jaar met gemiddeld 43 procent te stijgen werelwijd.

De Amerikaanse S&P 500 steeg over dezelfde periode zelfs met iets meer dan 60 procent! De Amerikaanse grootbank ziet de beurzen nog verder opleven tot nieuwe records. Het einde van de cyclus is nog niet voor morgen. De analisten zien nog zeker twee jaar van koersstijgingen vooraleer het sentiment keert door een recessie.

De beursstijging dit jaar heeft veel gelijkenissen met de stijging van de beurskoersen na de correctie in 2015-2016. JP Morgan is positief gestemd door de gematigde toon van de Amerikaanse federal reserve, door de stabiliserende rentevoeten en door de positiviteit rond de handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en China. De pauze in het verhogen van de rentes heeft ervoor gezorgd dat de Amerikaanse economie niet hard zal landen. Meer nog, de ism data tonen een consistente groei wat positief zal blijken voor de bedrijfswinsten.

De Amerikaanse beurzen stegen de afgelopen twee maanden op een zeer sterk niveau. Enkel in 1991 en 1987 deed de beurs het beter. In 87 procent van de gevallen stijgt de beurs sterk met gemiddeld bijna 17 procent in een jaar dat de eerste twee maanden positief zijn. Wordt 2019 een jaar met mooie winsten zoals in 1991 of staat er in oktober ons een crash te wachten zoals in 1987? Volgens JP Morgan mogen we op onze beide oren slapen.

Be the first to comment on "Beurs stijgt verder tot 2021"

Geef een reactie