Investeren in hernieuwbare energie

Renewable Energy - Sunlight with solar panel. Wind with wind turbines. Rain with dam for hydropower

Het klimaat is dezer dagen een hot item. Meer en meer mensen zijn er zich bewust van dat wij duurzamer moeten gaan leven. Ook veel beleggers zien hierin opportuniteiten. Green New Deal is een set aan maatregelen waarbij milieuvriendelijke initiatieven economisch gestimuleerd worden. Het Amerikaanse congreslid Alexandra Ocasio-Cortez is er een grote pleitbezorger van en vindt veel bijval in de VS.

Op beleggersvlak zijn er verschillende mogelijkheden om van de toekomstige shift in de energiesector te kunnen profiteren, al zullen beleggers wel geduldig moeten zijn en met de nodige volatiliteit rekening moeten houden. Activisten zoals Cortez hebben voor ogen om tegen 2030 100 procent milieuvriendelijke energie te produceren. De kans dat dit lukt is misschien wel bijzonder klein, maar er zal zeker sprake zijn in een shift in de markt. De traditionele energiebedrijven zullen hier de dupe van zijn als ze zich niet aanpassen aan de veranderende markt-omstandigheden.

De markt voor hernieuwbare energiebronnen zal de volgende jaar zeer volatiel blijven omdat ze onderhevig is aan politieke beslissingen en aan de prijs van ruwe olie. Hoe hoger de prijs hoe attractiever investeringen in hernieuwbare energie worden. Hoe lager de prijs, hoe minder aantrekkelijk die investeringen zijn. De verwachte volatiliteit in aandelen in de hernieuwbare energiesector maakt dat investeren een groter dan gemiddeld risico inhoudt. Spreiden door te beleggen in etf’s of beleggingsfondsen is de minst risicovolle belegging. Toch zijn er ook individuele aandelen die inzetten op de toekomst van hernieuwbare energie. In Europa denken we in de eerste plaats aan Siemens Gamesa Renewable Energy, de grootste producent van windturbines wereldwijd. Ook de Amerikaanse bedrijven Pattern Energy Group, TerraForm Power en Renewable Energy Group bieden potentieel.

Be the first to comment on "Investeren in hernieuwbare energie"

Geef een reactie