Snapchat gaming

Er wordt verwacht dat Snap, het beursgenoteerde bedrijf achter social media platform Snapchat, op 4 april een nieuwe service zal voorstellen: een platform voor games. Het zou een platform binnen Snapchat worden waar ook ontwikkelaars van buitenaf hun games op kwijt kunnen. Voor Snap is dit een belangrijke stap om meer gebruikers te vinden en om die gebruikers langer aan zich te binden. In tegenstelling tot facebook en vooral Instagram – waarvan verwacht wordt dat het na Snapchat ook games op zijn platform zal aanbieden – groeien de gebruikersaantallen van Snapchat traag voor een relatief jong bedrijf. Het spreekt voor zich dat Snap hier iets aan wil doen.

Het moederbedrijf van Snapchat, Snap, is voor 12 procent in handen van het Chinese Tencent, een van de grootste gameontwikkelaars ter wereld en eigenaar van de meest populaire Chinese app WeChat. Tencent heeft niet zomaar vorig jaar dat belang gekocht. Het ziet in Snapchat een mogelijkheid om zijn mobiele games verder online te pushen.

Het is duidelijk dat Snapchat met het aanbieden van spelletjes de betrokkenheid van zijn gebruikers wil vergroten om ze zo langer aan zijn dienst te kunnen binden met als doel natuurlijk meer omzet te genereren. Gameontwikkelaars betalen immers aan Snapchat om de mobiele games op zijn platform te plaatsen en binnen de games zijn er weer meerdere advertentiemogelijkheden. Snap heeft ondertussen een beurswaarde van 15 miljard dollar, maar het aandeel is zeer volatiel. Het aandeel verdubbelde dit jaar reeds in waarde maar staat toch nog beduidend onder zijn hoogste koers van de afgelopen 52 weken. Zolang Snap geen winst weet te maken blijft het een speculatief aandeel dat fel zal bewegen op positief en minder positief nieuws.

Be the first to comment on "Snapchat gaming"

Geef een reactie