AT&T

Na enkele moeilijke jaren lijkt de beurskoers van de Amerikaanse telecomgigant AT&T te stabiliseren rond de 30 dollar. Dat het bedrijf het de laatste jaren moeilijk heeft gehad heeft het vooral te danken aan de enorme schuldenberg waar het mee opgezadeld zit sinds de overname van Time Warner,  ’s werelds grootste mediaconglomeraat met grote uitgeverij-, film- en televisiedivisies zoals Warner Bros studios, CNN en HBO. Dat AT&T Time Warner overnam is op zich een slimme zet in het steeds veranderende telecom- en medalandschap.

Een Amerikaanse federal reserve die de rentevoeten liet stijgen zette druk op de grote schuldenberg van het bedrijf. Een verwachte zware economische terugval deed in 2018 de rest. Het lijkt echter zo een vaart niet te lopen. De rentevoeten zijn weer licht gedaald en er gaan meer stemmen op die verwachten dat de Amerikaanse economie aan een stabiel weliswaar trager tempo zal groeien de komende tijd. De komst van 5G maakt dat AT&T een aantrekkelijk aandeel kan worden aan een aantrekkelijke koers met een lage trailing pe van rond de 10 en een dividendrendement van meer dan 6,6 procent. Het lijkt er dan ook op dat AT&T het ergste achter de rug heeft.

Be the first to comment on "AT&T"

Geef een reactie