S&P naar 3025?

De analisten van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse verhoogden het koersdoel van de S&P 500, de beursindex van de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven, van 2925 naar 3025 punten. De zakenbank ziet meer positieve signalen onder beleggers en voorspellen een beursstijging van 20 procent voor 2019. Dat zou van 2019 het beste beursjaar maken sinds 2013. De weggeēbde recessievrees ligt aan de basis van de positieve verwachtingen van de analisten van Credit Suisse die een winstgroei voorzien in 2019 van gemiddeld 4,4 procent voor de S&P 500 bedrijven.

De positiviteit van Credit Suisse staat echter in schril contrast met de verwachting van Gary Stolling, een voormalig analist van Merrill Lynch die het in het verleden telkens bij het rechte eind had toen de markten crashten in 2008, 1991 en in de jaren 60. Hij verwacht een kans van twee op drie dat het bedrijfssentiment dit jaar nog gaat keren. Een recessie staat volgens Stilling voor de deur en u weet wat dat betekent voor de aandelenmarkten. Wanneer blijkt dat de groei toch herneemt dit jaar dan wordt alles met een jaartje uitgesteld, maar de recessie zal er komen. Stilling verwacht dan ook een daling van de beurzen met 18 procent ten opzichte van de koersen van vandaag.

Wie gaat er gelijk hebben? Misschien wel eens allebei! Het lijkt erop dat de Amerikaanse economie dit jaar trager maar stabieler gaat groeien wat een verdere beursstijging in de hand werkt. Maar of die groei ook bestendigt in 2020 valt af te wachten. Een beursstijging van de S&P tot 3025 dit jaar en een correctie met 20 procent in 2020 dan maar?

Be the first to comment on "S&P naar 3025?"

Geef een reactie